Umeå 23/11 - 25/11-08

Jag och Linda har varit i umeå några dagar vi ha julhandlat och hälsat på Moa och Maria.
Vi ha haft riktigt trevligt, Moa ha kört slut på oss, vi ha lekt som aldrig förr.
Vi va så duktiga inte köpt nårga onödiga saker, bara julklappar, men vi unnade oss att köpa en jacka, men varm och skön, ett mycket bra köp så vi kommer inte att frysa när vi gå i våra nya snygga jackor :p hihi.
Resan dig och hem gick riktigt bra, fort dick de, tog inte alls någon lång tid, och skönt va väl de, sitta i en bil i flera timma är ju inte direkt de roligaste man kan göra.

Men de va så grymt roligt att få träffa Moa igen ha saknat hon så mycket, min söta lilla kusin.

Jag vet inte vad jag ska skriva mer än att de ha varit skönt att få komma iväg i några dagar. De hände som inge speciellt.
Men jag kan i alla fall pricka av några på julklappslistan, inte så många kvar nu, en tripp till sundavall och en sväng på stan här hemma och sen är allt klart.


Moa och jag

Poker 22/11-08

I lördags då jag kom hem från jobbet så satt pappa, Micke, Fredrik och Palle och spelade poker, memma och Kikki satt inne i vardagsrummet och såg på tv och darck glögg.
Jag placerade mig med pojkarna och kararna runr pokerbordet, de va riktigt trevligt många skratt.
Jag satt mellan Palle och Fredrik, jag hejjade på Palle för de gick inte så bra för han, men tillslut sa han till mig att jag inte fick sitta brevid han och se hans kort för jag bringade tydligen otur, så jag flyttade mig satte mig mella Lillebror och Fredrik och tänkte att jag skulle sitta och titta på Mickes kort för han hade ändå så mycket marker så de skulle ju inte göra så mycket om han förlorade några, och mycket riktigt när jag satt där och titta på Mickes kort så började han förlora, så han bad mig inte så snällt, men han ville inte att jag satt vid han, så jag fick så lov att pallra mig upp och se på tv istället, jag bringa tydligen orur, kul för mig.
Men jag hade de bra uppe i soffan.


Kvällen slutade sent för familjen.

Lördag den 22/11-08

Jag tänkte att jag skulle passa på att skriva lite medans de är lugnt på jobbet.
Dagen började men att de blev lite krig hemma, jag, mamma och Micke blev lite osams, men de gick över, sen när jag kom på jobbet så gick de riktigt bra, kände mig på topp.
Sen blev de lunch och jag och Isabell, va på terrassen och åt, vi hade mycket trevligt.
Efter lunchen, blev jag så seg och kände inte alls för att jobba, men de går ganska bra, de är jag och Kersin  som jobba kväll iadg, vi ha börja förbereda lite för stängning så vi kommer fort här ifrån :p hehe.

När jag kommer hem ha jag ingen aning om vad jag ska göra, ska nog bara ta de lugnt så att jag orka kliva upp imorn, jag och Linda hade tänkt att komma iväg mot umeå runt 12.

Nu ska jag göra ett lite ryck till

Hej då.

Fredag 21/11-08

Nu ha jag inte skrivit på några dagar, lite tråkigt, men jag ha haft så fullt upp så jag ha inte haft tid att sätta mig framför datorn, och dom få stunderna jag haft lite tid ha jag varit för lat för att skriva. Men men.

I alla fall så ha jag jobbat riktigt mycket nu, igår och idag började jag en timma tidigare så att jag skulle kunna gå hem tidigare, men jag ha inte komme hem nå tidigare nån av dagran, jag ha haft ganska fullt upp på jobbet, så jag känner mig helt slut körd.
Idag så har vi oxå fått prova lucialinnerna, oj oj, så allt folk kommer att skratta när dom se oss på skyltsöndagen den 7/12, kom och titta om ni känner för ett gott skratt.



_________________________________________________________


I alla fall så i tisdags så fylde Linda år, så jag och familjen va och grattade henne, fick god tårta och fikabröd, de är ju aldrig fel med de.

Födelsedagsbarnet Linda och farbror Patrik

Men jag kunde inte vara kvar där så läng, jag hade ju barngympan som började kl19.
Men nu ha vi fått våra bollar och andra roliga saker till gympan, så ny kan man ha mycket roligt med barnen,
I tisdags han jag inte mer än komma in i gympasalen så hade jag typ 10 barn hängandes på mig som ville kramar och ville veta vad dom skulle få gör, dom är så underbara.
_________________________________________________________


I onsdags så va de dax för nästa person att fylla år, då va de Jennies tur, hon jobbade på sin födelsedag, så jag har inte hunnit vare till henne och gett hon packet än, men de få jag ta till veckan.

Födelsedagsbarn nr 2 Jennie & jag

_________________________________________________________


Jag vet inte vad jag ska skriva? jag har haft fullt upp precis hela veckan, men jag har ändå inget att skriva om.

Linda min söt nöt har varit sjuk några dagar, men nu börja hon bli frisk, och vi åker till umeå på söndag, de ska bli riktigt trevlig, längtar, men först ga haf en lång arbetsdag framför mig, imorn jobbar jag mellan11-20:18 jag har ingen aning om hur jag ska orka? men jag ska gå och lägga mig nu, så kanske jag ha lite ork imorn.

Linda & jag

_________________________________________________________


 GOD NATT ALLIHOPA

Lördag den 15/11-08

Ja idag har jag jobbat mellan 8:30-17:00
Dagen ha gått bra, de har varit ganska så lugnt, de va en stund på dagen de de va ganska mycket folk, men de varade bara en timma, sen ha allt rulla på bra.
Imorse så va PRO på konsum och skulle sjunga, jag måste säga att de är ju bra att dom är ute och roa sig lite och visa upp vad dom kan, de va en grupp på ca 10 stycken idag som spelad och sjöng, de är ju inte någon poppig musik som dom spelar och sjunger, så de va väl inet för oss yngre att lysssna på, men de är ju rätt så trevlig då dom kommer in så och uppträder lite, men samtidigt är da ganska jobbigt, för dom spelade ganska högt så när man satt i kassan va de ganska svårt att höra vad kunderna sa, men men.

Men de är en sak som jag ha fundertat över, och de är, bli kararna mer fåfängda när dom bli gammal, dom flästa gamla gubbar, ha alltid en kam i bakfickan, och dom måste alltid fixa frillan innan dom för något ( dölja flinten) snälla nån dom är ju nästan värre än tanterna.

Den vackra sön!
De har ju snöat hela dagen idag, och de är så vackert, dom lugna stunderna i kassan så satt jag ochh tittade up på snön som kom fallandes från himlen och träden bli så fina, de bli så otroligt mysig.
Jag hoppas verkligen att de kommer mycket snö, så de kan bli många dagar på skidspåret och ute med skotern grilla och mysa, helt underbart.
Idag innan jag skulle sluta jobba så va jag ut och skulle hämta en översnöad kundvagn, jag kände doften och jag tittade ner, vad såg jag, jo skoterspår, vem är den lyckliga jäveln som ha tagit en sväng på skotern???? Så avis.


Erik lekir med skotern i snöfylda blåsjön


Underbart, härlig känsla

Nu ska jag hoppa in i duschen, och se få jag se vad som händer.

Hej så länge.

Torsdag den 13/11 08

Ja som vanligt på torsdagar så jobba jag hela dagen från 8:30-20:18
Dagen ha gått ganska fort, jag började morgonen med att sätta mig vid datorn och göra prisändringarna, jag blev klar med dom ganska fort, sen så ha jag suttit i kassa och gjort lite andra saker, men jag är ganska förvånad över hur fort dagen har gått, torsdagarna bruka oftas vara så seg så man skulle kunna tro att man skulle hinna dö innan man sluta, men inte idag.
Nu ikväll så jobba jag med Marina, och de ha varit ganska mycket folk så tiden ha gått fort av de, men vi ha inte hunnit surra lika mycket som vi bruka.
Men nu är de inte så länge kvar så snart få vi stänga och åka hem.

Måste bara säga att de va så underbart vackert ute i morse, de snöade, de va så mysigt då jag och Linda satte oss i bilen och for till jobbet. jag bli så glad när sön kommer, de är så mysig och jag få en sån härlig känsla i kroppen.

Nu ska jag börja förbereda lite inför stängning, sen bli de hem till sängen och sova så jag orka upp och jobba imorn.

/karro

Ajaj pappa

Ja jag kan inte säga mer än Aj så jävla mycket aj.
Min pappa ha precis borra sig i tummen, rägg genom nageln, och jag såg allt, och de gjorde ont i mina ögon.
Vi håller på att renovera om hemma, nedervåningen är klar och nu är de trappen och övervåningen som pappa håller på med.
vi ha precis ättit och pappa ställt sig på platts i trappen han han spika upp en platta, och sen sa han åt mig att ge han borren för han va tvungen att borra fast srbetsstälningen som han byggt för den va på väg att rasa och vad händer jo han borra sig i tummen.
Jag lider med dig pappa, jag känner smärtan.

Nu få du luta dig bak en stund och ta de lugnt, de är nog bäst så, inge mer snickrande ikväll, tycker jag, känns lugnast så.

Duktig flicka

Ja idag ha jag varit så duktig, jag vaknade ganska tidigt i morse typ vid halv 9 så då låg jag bara i sängen och lyssnade på musik och myste, sen såg jag mig omkrikng i mitt rum, och jag insåg att jag måste städa, jag låg kvar ett tag till för jag ville verkligen inte städa på min lediga dag. Men jag klev upp tillslut och började städa, jag skickade sms till Linda med och bad hon ta med en banankartong till mig ikväll, jag ha så otroligt mycke saker så de finns inte platts för dom på mitt rum, och när jag fyllde år så fick jag änu mer skaer som är jätte fina men jag ha verkligen ingen platts för dom, allt ha lega i en ända röra på mitt rum, så nu ska jag packa ner de som inte behövs just nu, och bara för att jag gör de så betyder de inta att jag inte tycker om dom, för de gör jag, men de finns helt enkelt inte platts, nog om de.
Jag ha iaf, städa rummet riktigt ordentligt, dammaoch puttsat och allt som man kan gör, de är omöjligt att hitta ett dammkorn i mitt rum nu. Jag har tvättat en hel del med och håller fortfarande på med de. Men när jag hade städa klart mitt rum så tog jag och städade resten av huset, tänkte att de va ju lika bra medans jag ändå va igång, så nu är hela huset rent, och jag känner mig riktigt nöjd. Och mamma kommer att bli riktigt glad med när hon kommer hem från jobbet till ett städat hem.
Om en stund ska jag börja lite med maten, sen ikväll så är de träning som gäller.
Tänk idag gör jag bara saker som är bra, städa, lagar mat och tränar.
Oj så mamma skulle vara glad om jag hade fler dagar som denna då jag är både är hjälpsam och hurtig och inte klagar.

Nu ska jag gå och göra ett ryck till, jag skulle tro att tvätten är klar så jag kan hänga den och slänga in en laddning till.


Hatt damerna ;) Mamma och lilla jag

Tisdag

Och vi vet ju vad som gäller på tisdagar.
Ja jag ha barngympa.
Vi fick ju ändra tiderna för vi är så mycket barn eller så är gympasalen för liten, men i alla fall så börjar jag och min grupp 18:30 nu och sluta 19:30
Och Maria som ha de yngsta gruppen ha från 17:45-18:30
Helt otrolig hur mycket barn de är som är med, riktig roligt, och även att de är barn från långsele och inte bara helgum.
Ikväll så kommer de någ att va roligt på gympan för vi ska ha fått sakerna vi beställde. jippi.  jag strycker över de som jag nyss skrev för Maria kom precis och hämtade kortet och sa att sakerna kommer inte förän imorn, tråkigt.
Nu måste jag alltså börja tänka om, nu ha jag ingen aning om vad jag ska göra ikväll med barnen, men jag kommer nog på något.

Jag ha jobbat idag  8:30-16:00
Skönt med en kort dag. jag va tidig på jobbet idag va där 7:45 så jag han med mycket på morgonen, och bra va de.
Sen så skulle jag göra tidningsreturerna, och de tog sin lilla tid kan jag säga, de va inte mycket tidningar som skulle retuneras idag men fy vilken röra de va i tidningsställerna, att de ska vara så svårt för kunderna att soppa tillbaka tidningarna där dom tog dom, nej då de stuvar ser på första bästa ställe och de bli så fult och så svårt att hitta alla tidningar sen då man ska skicka tillbaka dom, så barn ha jag lite mer förståelse för om dom ta upp en tidning och inte ställer tillbaka den på samma ställe, men vuxna människaor, snacka om lat het, ( tack för dubbel arbetet)
Men dagen ha gått ganska fort iaf och skönt va de, Jag gillar inte då tiden aldrig gå, utan att de känns som att den bara stå still, man hinner bli så less trött och irreterad ibland.

Imorn är jag ledig, så grymt härligt, jag jobba ganska mycket nu, så på 13dagar ha jag bara två lediga dagar, och en av dom är imorn.
Jag vet inte vad jag ska göra mer än att på kvällen ska jag träna, jag lär nog mest ta de bara lugnt, kanske om Linda ha tid så ta vi en promenad.

Umeå resan börja närma sig lite mer nu för mig och Linda (LÄNGTAR)

Nu måste jag gå och tänka


Måndag

De ha varit en lugn måndag idag, jag klev upp halv 8 i morse, gjorde mig klar för att åka på jobbet, började jobba halv 9.
När jag kom på jobbet så började jag göra iordning kassorna, sen rensade jag frukten lite, och sen när vi öppnade så va de dax att sätta sig i kassan. Tiden ha gått så fort idag trotts att de varit så lite folk, och de ha varit riktigt skönt.
Men jag ha haft riktigt ont i ryggen idag, så ikväll ska jag bara ta de lugnt..

Jag ha inte så mycket mer att skriva de ha ju som inte hänt så mycket.
Eller jo nu kan ni komma in på konsum och rösta på konsum lucia hihi, chefen ha fått för sig att konsum ska ha egen lucis i år.

/Karro

FARS DAG

Idag är de alla pappors dag, iadg är dagen då dom få stå i centrum och vi barn visar hur mycket vi uppskattar dom.

Jag tänkte börja berätta om hur jag hade det igår.
De blev aldrig någon surströmming för grabbarna igår, men vinkväll blev de i alla fall.
Vi va hos Isabell och Mathias, när jag kom dit runt 19 tiden så började jag och Isabell med att göra de lite mysigt ute på gården, vi tände machaller, de blev så fint och såg så mysitg ut. sen gick vi in och började lägga upp ost och kex.
Lite senare kom Carro, Karlsson och Gisela. så då kunde vi sätta os till rätta i tv-rummet börja äte av de goda och dricka så klart. Vi såg på P.S I love you. Killarna tyckte inte att den va någon hitt, de va 5 gången jag såg filmen och första gången jag såg den så tyckte jag att den va jätte bra, men ju fler gånger man se den så bli den bara dåligare och dåligare, de är en film man max ska se 2 gåner.
Men efter filmen så gick vi tjejer in till köket och spelade lite roliga spel, och sen satt vi mest och bara surra en massa skit. en mycket trevlig kväll som vi bara måste göra om fler gånger.
Halv 3 så for jag hem, då ville Hasse åka han va trött och skulle upp och jobba, så eftersom han va så snäll och körde så kunde jag inte be han stanna ett tag till. Men tack Hasse du är en underbar vänn bara så du vet.

Tillbaka till fars dag.
Lillebror smälde upp dörren till mitt rum vill 11 i morse, han bad mig kliva upp för vi skulle ner till farfar och fika, så jag klev upp, duschade och så va jag klar för att gå ner till farfar. Mamma fick för sig att vi alla skulle gå, så de va bara till att gå, men inte gjorde de mig något, de va trevligt att gå på en promenad med hela familjen, och de va riktigt skönt ute med.
När vi kom ner till farfar så tog vi alla varsin tidning och läste i väntan på tårta, de va en jätte god och fin tårta som Linda hade bakat, hon är så grymt duktigt på baka så man våga nästan inte skära i de hon gjort, de bli så fint, hon vet verkligen vad hon gör. Efter fika så satt vi alla bara och surra, de är så trevlig då familjen är samlade. Jag älskar verkligen min familj, den är så underbar och man kan alltid lita på varan, och alla ställer upp för alla, precis som det ska vara.
Runt 1-halv två så gick jag, mamma, pappa och micke hem för mamma va tvungen att börja med maten, för klockan 4 skulle pappa och micke vara i kuben på fotbollsmöte och träning. Så de blev en tidig middag.
Sen när dom kommer hem ikväll så bli de mer tårta. Mmmm så gott..



Min kära pappa


Min kära farfar

Sällskapsspel och vinkväll

Igår fredag så vi Jag, Jens, Isabell och Mathias till Hasse.
Kvällen började med att grabbarna skulle klippa sig, när de va klart tog vi fram spelen.
Vi spelade två spel och båda hade med charader att göra, jätte roligt va de.
 om man hade otur skulle man vissla en sång, jag som är kass på visla, de gick inte så bra för mig, tycker synd om Isabell nu i efterhand, för hon är dålig förlorare och hon hade mig i sitt lag, de va tjejerna mot killarna.
Men roligt hade vi, vi skrattade så tårarna spruta, hihi.

Ikväll så ska jag och Isabell dricka vin äta ost och kex, mys mys. Grabbarna skulle äta surströmming, och sen lär dom nog vilja vara med på de goda som jag och Isabell äter och dricker.
Så de lär bli en trevlig kväll ikväll med.

Nu på dagen så va jag och mamma till stan, vi hälsade på mormor och gick på stan en sväng.
På väg hem från stan for vi in i långsele och handlade,
jag laddade upp med gosaker till kvällen.

Nu ska jag färga håret på mamma och sen ska vi nog börja med maten.


4/11-08

Ja just nu händer det inte så mycket spänande saker i mitt liv, allt ät riktigt lugnt och bra, så de finns inte så mycket att skriva om, men jag tänkte se om jag kunde få ihop ett inlägg i alla fall.

Idag är de tisdag och som vanligt på tisdagar så ha jag barngympa.
Få hoppas att de går bätter den här gången än vad de gjorde sist, då fanns de inga saker att använda, så de va riktigt svårt att komma på något att göra.
Jag bli så less ibland, jag mena HH64 ha tider i gympasalen på kvällarna, men skolan ha låst in allt material i ett rum så vi kommer inte åt något (det är så irreterande)
Förra året då jag hade gympan tillsammans med Johanna så blev vi lovade att få en nyckel till de rum där allt material fanns, men den fick vi aldrig.
Skolan klagar på att dom som är i gympasalen förstör saker, vilket inte är sant, jag tycker att de är fel att låsa in grejerna, för de kan lika så vara att barnen på skoltid känner för att göra lite bus och kanske gömma undan något, fast de tro jag inte heller är sant, men förra året så va de klagomål om aktiviteterna på kvällarna i gympasalen, och de va rent skitsnack för vare gång jag och Johanna kom dit och skulle göra iordning för våra aktiviteter med barnen så såg de förjävligt ut i materialrummet, vi fick börja med att städa varje gång vi kom dit.
Så förstå om man bli less på skolan ibland, jag mena om inte dom kan dela med sig av de dom ha i gympasalen,
varför ska då HH64 se till så att isbanan är spolad, elljusspåret spårat, fotbollsplanen klippt och såna saker, jag mena dom få ju använda sig av allt de som hör till HH64 på skoltid.
Allt handlar om ge och ta, bara för att ett misstad kanske hände för flera år sedan betyder inte att de ska hända igen.
Jag hoppas iaf att de bli bättre, för barnen är värd de, dom ha så roligt på tisdagskvällra då barngympan är så varför ska dom straffas, endel kanske inte tro att dom bli de, men när de inte finns några skaer att använda för att kunna göra något så drabbar de barnen.
Men jag och Maria som ha barngympan nu har iaf beställt lite saker så vi ska kunna ha material för att kunna göra roliga lekar med barnen, synda att allt ska vara så dyrt bara.


Min och Marias härliga barngrupp

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Imorn så ska jag jobba en timma på dagis i långsele, Kikki ringde igår och undra om jag kunde jobba, dom skulle iväg på någon kurs, så eftersom jag va ledig så självlkart ställde jag upp,
så mellan 15:30-16:30 är jag på dagis i långsele och jobba.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I slutet av november så hade jag och linda tänkt att åka upp till umeå och julhandla, de ska bli roligt, vi gjorde de ifjol med, då hade vi riktigt roligt, men i år bli de lugnare, vi ska hälsa på min kära kusin med, och så om vi ha tur så kanske vi få med oss Frida och Katie en sväng på stan.


Jag och Linda ifjol på våran umeåresa, kanske inte den vakraste bilden, men de blev inte så mycke kort knäppta


Min lilla kusin Moa


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Detta inlägg är skrivet av djävulen Karro, hihi



Halloween

Ja i helgen så va de HALOWEEN-FEST (inflyttingsfest) hos Jennie och christer.
De va riktigt trevligt, kom dit kring 18, tiden, och när alla hade kommit så satte vi oss runt bordet och åt en mycket stark tillagad tacos, ( jag skyller lite på kim för de) men gott va de.
Efter maten så började vi leka, jennie hade gjort tre stycken lekar, en där vi skulle lyssana på musig och komma på ifrån vilken film musiken är, och en där vi skulle lista ut ord, och de kallaste halaste och mörkaste, frågerundan, varje fråga handlade om någon på festen, de va jätte roligt.
Och vilket lag tro ni vann allt, jo när jenni räknat ihop alla poäng so visade sig att lag nummer två vann, och de va Jag, Linad och kim, lite glad blev man då, hihi.
Festen va riktigt rolig, och den slutade med att vi åkte ner till stan, just där vi va på valvet va de väl inte så livat men vi hade trevligt.
Jag kom hem runt halv 4 tiden, och sen fick jag inte sova så länge, för kl 8 på morgonen så började renoveringen av övervåningen, så roligt, och jag som va så trött, gick inte så bra att sova i allt oljud.
Men söndagen blev en riktigt lugn dag, jag rörde inte en fena.

RSS 2.0